北京市朝阳区2016-2017学年上学期期末考九年级英语试卷及答案

作者:管理员 发布时间:2017-02-08 点击数:604 次 【字体:

 北京市朝阳区2016-2017学年上学期期末考九年级英语试卷及答案

 

中考补习是中考至关重要的部分,试题练习就显得格外重要了。

听力理解(共 30 分)
一、听对话,从下面各题所给的 A、B、C  三幅图片中选择与对话内容相符的图 片。每段对话你将听两遍。(共 5 分,每小题 1 分)

 

 

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的 A、B、C 三个选项 中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。(共 15 分,每小题 1.5 分)
请听一段对话,完成第 6 至第 7 小题。
  6. What does the boy want to be in the future?
  A. A teacher. B. A sportsman. C. An astronaut.
  7. What does the boy do every day to be stronger?
  A. To play football. B. To do morning exercise. C. To have more   healthy food.

请听一段对话,完成第 8 至第 9 小题。
  8. What exam does the boy have to prepare for?
  A. The history exam. B. The science exam. C. The Chinese exam.
  9. What does the boy think is the most useful invention?
  A. The camera. B. The phone. C. The computer.
请听一段对话,完成第 10 至第 11 小题。
  10. What did the man mainly do in Beijing?
  A. He travelled around. B. He studied language. C. He visited his parents.
  11. Where did the man stay in Beijing?
  A. In a hotel. B. In a university. C. In a local home.
请听一段对话,完成第 12 至第 13 小题。
  12. What’s wrong with Ann?
  A. She has a stomachache. B. She has a toothache. C. She has a cold.
  13. What will Tony bring to Ann?
  A. Some film CDs. B. Some books. C. Some flowers.
请听一段独白,完成第 14 至第 15 小题。
  14. How many rules are mentioned in the speech?
  A. 2. B. 3. C. 4.
  15.What’s the purpose of Mr. Smith’s speech?
  A.To tell students how to keep safe at school.
  B.To teach students how to keep healthy at home.
  C.To advise students how to keep calm in danger.


三、听对话,记录关键信息。本段对话你将听两遍。(共 10 分,每小题 2 分) 
请根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。

知识运用(共 25 分)
四、单项填空(共 10 分,每小题 1 分)
从下面各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选 项。
  21. Betty often helps with my study.
  A. me B. you C. him D. her
  22. People usually celebrate New Year’s Day 1st January.
  A. on B. at C. to D. in
  23. Hurry up, you will be late for school.
  A. so B. but C. or D. and
  24. – What a nice T-shirt! did you buy it?
  – Last Sunday.
  A. Who B. Why C. Where D. When
  25. I think e-books are _ than paper books.
  A. cheap B. cheaper C. cheapest D. the cheapest
  26. Liu Xiang the first place in the 14th Asian Games in 2002.
  A. takes B. took C. is taking D. will take
  27. I in this school for three years and I enjoy the school life.
  A. studied B. will study C. am studying D. have studied
  28. We will have a trip to the Great Wall if it tomorrow.
  A. doesn’t rain B. won’t rain C. didn’t rain D. isn’t raining
  29. Today computers in both cities and villages and they are very popular.
  A. use B. used C. are used D. were used
  30. – Do you know ?
  – Next Friday.
  A. when will he come back B. when he came back
  C. when did he come back D. when he will come back

五、完形填空(共 15 分,每小题 1.5 分)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个 选项中,选择最佳选项。
My Dream
  My parents always told me that I couldn’t dance, because it was a girl’s sport. But I never gave up my dream of becoming a dancing star. I practiced 31  , learning from books, movies and shows. However, without my parents’ support (支持), that 32     seemed all but impossible to reach.

  One summer, my little sister Mary was going to dance lessons. I immediately asked my parents whether I could take her to the lessons. What a good  33   to learn dancing!
One afternoon, I was practicing a new dance in my room when Mary walked in.
  “What’s the matter, Mary?” I stopped dancing. “Denis, you are a great dancer! Can you help me?” “What is it?” I     34    .
  “There’ll be a dancing show in my school, but the boys think I’m slow, and none of them wants to dance with me. Could you dance with me for it?” She looked at me, waiting for my reply.
  “You can be a good dancer!” I      35    her. “Let’s show those people that they have been wrong all along.”
  In the following months, we practiced every evening,      36 from my parents. I was having a fantastic time and soon Mary improved a lot.
  Finally came the big day. I became  37  when I heard my parents would come to watch the show. As the music began, I took a deep breath(呼吸) and tried to calm down. We moved perfectly, shining with      38   . From the cheering of the
crowd, I was sure we had been successful.
  My heart was     39     wildly when I saw my father coming towards me. He put his hand on my shoulder. “Well done, son. Though it is hard for me to admit (承认) it, I have to say you are born to      40    . Go for it and make us proud.”
  I’d been waiting for this moment for so long. I knew that the road ahead wasn’t going to be easy, but I wouldn’t give up. I wanted nothing more in life than to dance.
  31. A. loudly B. slowly C. safely D. secretly
  32. A. dream B. life C. order D. subject
  33. A. result B. chance C. wish D. message
  34. A. repeated B. imagined C. wondered D. realized
  35. A. encouraged B. expected C. accepted D. influenced
  36. A. suffering B. hiding C. learning D. hearing
  37. A. nervous B. bored C. relaxed D. lonely
  38. A. surprise B. luck C. patience D. pride
  39. A. singing B. jumping C. beating D. cheering
  40. A. play B. swim C. travel D. dance
 

阅读理解(共 50 分)
六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项 中,选择最佳选项。(共 30 分,每小题 2 分)
A
  Emma has just finished travelling alone in Europe. Are you interested in her journey? Let’s read some of her travel diaries.


  41. Emma is going to travel by in Europe.
  A. bus B. plane  C. train D. coach

  42.On June 15,Emma was in .
  A. Salzburg B. Amsterdam C. New York D. Copenhagen
  43. Emma spent visiting the art museums in Amsterdam.

  A. four days B. three days C. two days D. a whole day
  44. What did Emma buy in Copenhagen?
  A. Shoes. B. Books. C. Boats. D. Postcards.

B
A Missed Party
  My name is Jenny. I work as a doctor in a children’s hospital. I must share a heartwarming experience I enjoyed last week.
  Last Friday there was a big party at the hospital. Most of the doctors and nurses would be there, but of course some of us had to stay to look after the children. I felt a little sad because I was not free to go to the party. I enjoyed dancing very much. While my friends were getting ready to go to the party, I felt very sorry for myself.
  At ten o’clock, I went to see each child one after another and said good night to them. Then I came to a little boy called Tommy. Tommy was only 11 years old, but he
already talked like an adult(成年人). Poor Tommy was badly ill. In fact, he was
getting weaker day by day. However, he was always thinking about others. We all liked the little boy very much.
  When I came up to his bed, I noticed a piece of cake at the table beside his bed. When I was thinking why the cake was there, he said, “I’m very sorry that you have to miss the party because you have to take care of us. But we’re going to have a party for you. Have you seen the cake? I saved it from my supper today, so it’s quite special.” I thanked him. “And I’d dance with you myself if I was able to get up.” he added. His words warmed my heart.
  Suddenly the hospital party seemed very far away and not at all important to me.
  45. Where does Jenny work?
  A. In a hospital. B. In a school. C. In an office. D. In a company.
  46. How did Jenny feel when she had to miss the party?
  A. Happy. B. Lucky. C. Sad. D. Hopeless.
  47. . How old was Tommy in the story?
  A. 9. B. 11. C. 13. D. 15.
  48. What did Jenny see at the table beside Tommy’s bed?
  A. A piece of bread. B. A piece of cake.
  C. A piece of cheese. D. A piece of chocolate.

C
My Job Choice
  Making a good job choice is almost as good as a choosing a good life. So, choosing a job is one of the most important decisions to make in life.
For my job, there are three important things that I will consider:
The first one is that I must work in an area I like. And I think it is most important to me. Someone once said, “If you find a job that you enjoy, then you won’t have to work another day.” I would like to become more creative through my work. I would also like to be the most valuable member there. All this is possible only if I like what I do.
  The second one is that the area of my work must lead me to solve some new and hard problems. I would like to stay in the same area for a long time. In order for this to happen, the work must provide enough problems. More than just working to live, I enjoy making a difference and trying my best to make progress. I would also like to be well remunerated for my hard work, so I can lead a comfortable life with this hard-won money. Then I can provide the best for my family.
 

  The third important thing is that I would like to work in an area that would help other people. The work in my mind is in fields such as the army(军队), training or
management. In such areas, I can help to develop the abilities of others and bring out the best. It would be a most satisfying job to help young people to become the best that they can. When I become old, I would like to look back with a great sense of satisfaction that thousands of people have become better persons through my work.
  I accept the idea that no one should make a choice of a job suddenly and quickly.
  He should decide what he wants to be in the long run. Then, he should decide how he works towards it. He should study the proper courses, read the books and speak to knowledgeable persons in that field before making a job choice. A good choice will most probably lead to a better life.

  49. . How many important things will the writer think about when he chooses a job? A. 4. B. 3. C. 2. D. 1.
  50. The writer considers an enjoyable job most important because .
  A. he will have to work hard B. he has to bring out his best
  C. it can make him more creative D. it is possible for him to live better
  51. The underlined word “remunerated” in the passage means .
  A. trained B. known C. accepted D. paid
  52. The writer wants to tell us that everyone should .
  A. live a comfortable life with his family
  B. join the army to become a better person
  C. make preparations to find a satisfying job
  D. help young people to choose an interesting job

D
  A New Invention----An Electric Fork

  Do you know electricity can change the way we taste food? Don’t feel surprised at the fact. A special electric fork invented by Japanese researchers could make any dish taste salty.
  According to Hiromi Nakamura, a Post Doctor Researcher at Meiji University of Japan, the technology can be very useful for people with special eating habits. For example, the sick with high blood pressure(高血压) can easily develop a low-salt eating habit and still enjoy delicious food. And with the fork, there’s totally no risk of over-salting their food. Luckily, the voltage(电压) is so small that it is safe to use the fork.
  The idea of adding electricity to food was first shown to public as an experiment at the Computer Human Interaction Conference in Austin, Texas, in 2012. Nakamura and her team connected a wire(导线) to a 9-volt battery(电池) and passed it through a straw( 吸管)  placed  in  a  cup  of  sweet  lemonade.  Volunteers  reported  that  the lemonade tasted not as sweet as it usually was, because the electricity created the taste of salt.
  Nakamura has improved the technology to be able to make the electricity reach the food through forks and chopsticks. “The metallic part of the fork is one electrode(电极), and the handle is the other,” Nakamura explained. “When you take a piece of food with the fork and put it in your mouth, you connect the circuit. When you take the fork out of your mouth, you disconnect the circuit. So it actually works as a switch.”
Simon Klose, TV presenter of food program Munchies, who recently visited Nakamura to try out the fork himself, then said it was one of the greatest eating experiences he’d ever had. “When I first heard of electric  food,  it  sounded  terrible.”  he  said.  He  later continued to use the fork to eat pieces of fried chicken, and found that the saltiness greatly increased as the electricity was connected.
  
  Nakamura has been eating “electric” food for the past three to four years in order to understand it better. “For me,” she said, “it may seem like we’re cooking but we’re actually working on the human taste.”
  53. The electric fork may be good for people who .
  A. need to lose weight B. show interest in physics
  C. work as researchers D. have high blood pressure
  54. Paragraph 4 mainly tells us .
  A. how the electric fork works
  B. what creates the taste of salt
  C. where the electric fork was invented
  D. when the technology was known to public
  55. What can we learn from the passage?
  A. The electric fork can create unreal taste.
  B. A researcher from England invented the electric fork.
  C. People can use the electric fork by pushing the switch.
  D. The idea of adding electricity to food was first shown in a TV program.

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入 空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。(共 10 分,每小题 2 分)

What Can Bring People Luck?
  Nick and his friends were talking about things that can bring them luck.

“I have a lucky red pen,” said Andy. “I have a lucky coin,” said Peter. “Every time I take a test, 56 .” Nick thought for a moment, and said, “My blue socks.” “Blue socks?” the boys were surprised and asked together. Nick said that every time he wore his blue socks to school before a test, he got a good mark.
  The next day Nick had a Chinese test. He was sad because he couldn’t find his blue socks. “Mom!” shouted Nick. “    57    ? I have a Chinese test today, and I need to wear them.”
“Don’t be silly!” Nick’s mom said. “Your socks are dirty. 58  .” “Too bad! I can only get a good mark when I wear them.” Nick said. “Did you prepare for your test?” asked Mom.
“Yes.”
“Then don’t worry about it.    59     .” Mom encouraged.
A few days later, Nick’s teacher told him that he got A+ in his test. Nick was so excited that he couldn’t wait to tell Mom he did well in his test. Mom said, “It wasn’t the blue socks that made you a success of the test.        60    .”

 

八、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共 10 分,每小题 2 分)
Letter A

  Young people are always told that they should make the most of their time, that they will never be as free again. So, my question is--why fill up all this free time with housework? Parents expect their children to get good grades, be good at sports, and be popular with other kids.
However, there is not enough time in the day to do these things and then do housework as well. It’s not fair to expect teenagers to give up their free time to do boring housework. Parents and children both have jobs. Parents’ jobs are in the work place. Their children’s jobs are at school.
The only difference is that parents get paid and children don’t. Parents say that they make their kids do housework to teach them responsibility(责任). But this is just a trick(欺骗). Parents trick their kids into doing housework because they are lazy.
Yours, 
Overtired

 

Letter B

  Both parents and children have jobs. The parent’s job is to go to work to earn money. The child’s job is to go to school. But we all get hungry. Someone has to cook the meals and clean up after getting home. We all wear clothes that get dirty. Someone has to wash them, iron(熨烫) them, and put them away. Children work from 9 until 4. Parents work from 8 until 6. Sure, after 4 o’clock, children have homework. But after 6, parents have homework too. They have to do the shopping, go to the bank, pay the bills, and help their kids with their own homework!
  I think it’s only fair that teenagers help out a bit at home. They might not like it, but it’s good for them. It teaches them how to look after themselves. This is really useful when 65          .
Yours, 
Overworked

 

  61. What is the writer’s question in Letter A?
  62. How are parents’ jobs different from children’s jobs according to Letter A?
  63. Do parents have homework according to Letter B?
  64. Who most probably wrote Letter B, a parent or a child?
  65. What can be filled in the blank(空白) at the end of letter B?

九、文段表达(15 分)
 
书面表达(15 分)
 
  66. 从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于 50 词的文段写作。文中已给出单词不计入总词数。所给提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
题目 
  假如你叫李华,你的笔友 David 来信说想了解你心目中的英雄。请你给他写 一封回信,介绍谁是你心目中的英雄,他/她做过哪些令人印象深刻的事情,以及你从他/她身上学到了什么。
提示词语:successful, work hard, suffer from, give up, encourage
提示问题: l Who is your hero?
l What did he/she do?
l What do you learn from him/her?
 

 

 

题目‚ 
  假如你是李华,你们学校在开展“世界与环境”的主题活动。学校校刊英文版征集有关环境保护的文章。请你用英语写一篇短文,谈谈现在的环境问题,作为学生的我们应该如何保护环境以及保护环境的重要性。 
提示词语:factories, rivers, reuse, turn off, try one’s best
 
提示问题
 
l What are the pollution problems?
l What should we do as a student?
l Why is it important to protect the environment?
 

As we know, the environment around us is getting worse and worse.

北京市朝阳区 2016-2017 学年度九年级第一学期期末英语试卷答案及评分参考 

第一部分 听力理解(共 30 分)
一、听对话选图(共 5 分,每小题 1 分)
  1. C 2. A 3. A 4. B 5. C
二、听对话或独白选择答案(共 15 分,每小题 1.5 分)
  6. C 7. A 8. B 9. C 10. B 11. C 12. C 13.A 14. B 15. A
三、听对话记录关键信息(共 10 分,每小题 2 分)
  16. Baker 17. 15 18. dog 19. Sunday 20. look after
第二部分 知识运用(共 25 分)
四、单项填空(共 10 分,每小题 1 分)
  21. A 22. A 23. C 24. D 25. B 26. B 27. D 28. A 29. C 30. D
五、完形填空(共 15 分,每小题 1.5 分)
  31. D 32. A 33. B 34. C 35. A 36. B 37. A 38. D 39. C 40. D
第三部分 阅读理解(共 50 分)
六、阅读短文,选择最佳选项。(共 30 分,每小题 2 分)
 (A)41. C 42. A 43. D 44. B
 (B)45. A 46. C 47. B 48. B
 (C)49. B 50. C 51. D 52. C
 (D)53. D 54. A 55. A
七、阅读短文,还原句子。(共 10 分,每小题 2 分)
  56. B 57. D 58. C 59. A 60. E
八、阅读短文,回答问题。(共 10 分,每小题 2 分)
  61. Why fill up all this free time with housework?
  62. Parents get paid (and children don’t).
  63. Yes.
  64. A parent.
  65. they leave home to go to college/live on their own/… .

第四部分 书面表达(15 分)
九、文段表达 (15 分)
  66. Possible version
题目 
  Liu Xiang is my hero who is a very successful hurdler.
  He won the first Olympic gold medal for China in the world 110m hurdles race. He worked so hard that he suffered a lot from his foot problem. However, he did not give up practising and finally returned to the first place in 2012.
  From him I learn the strong will which encourages me so much every time I
  want to give up. I take great pride in him.
 
题目‚ 
  Some factories produce terrible gas. Rivers are heavily polluted.
As a student, we should do something for the environment. First, we’d better reuse the old textbooks. Second, we should remember to turn off the lights when we leave the classrooms. Finally, it’s a good idea to use china cups instead of paper cups.
  It is important to protect the environment because we have only one earth. If we try our best, we can make the world a better place to live in.
评 分 标 准
一、选择题答错或不答均不给分。 二、第一部分第三大题(听对话记录关键信息),单词拼写错误不给分。 三、第三部分第八大题(阅读与表达), 内容和结构都正确给 2 分;内容正确,
结构不正确,给 1 分;内容不正确不给分。 四、第四部分第九大题(文段表达),先根据文章整体内容和语言表达确定档次,
然后在该档次内评出分数。具体评分标准如下: 第一档:(15~13 分)
  完全符合题目要求,观点正确,要点齐全。句式多样,词汇丰富。语言 准确,语意连贯,表达清楚,具有逻辑性。
第二档:(12~9 分)
  基本符合题目要求,观点正确,要点齐全。语法结构和词汇基本满足文 章需要。语言基本通顺,语意基本连贯,表达基本清楚。虽然有少量语 言错误,但不影响整体理解。
第三档:(8~5 分)
  部分内容符合题目要求,要点不齐全。语法结构和词汇错误较多,语言 不通顺,表达不够清楚,影响整体理解。
第四档:(4~0 分)
  与题目有关内容不多,只是简单拼凑提示词语,所写内容难以理解。

听力理解录音稿
北京市朝阳区 2016—2017 学年度九年级第一学期期末英语听力测试现在开始。听 力测试共有三道大题,请同学们利用间歇时间答题。
一、听对话,从下面各题所给的 A、B、C 三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对 话你将听两遍。
  1. W: What would you like, Sir? M: Some milk, please.
  2. W: Tom, why are you so happy?
  M: My mum bought me a new iPhone for my birthday. I really love it.
 
  3. M: What did you do last Sunday? W: I played tennis with my friends.
  4. W: How do you usually go to school, Tim? M: I go to school by bike.
  5. W: Tony, don’t take photos. Here’s the sign.
  M: OK. There are too many rules in the museum. 二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题 A、B、C 三个选项中选择最佳选 项。每段对话或独白你将听两遍。
请听一段对话,完成第 6 至第 7 小题。
  W: What do you want to be when you grow up, John? M: I want to be an astronaut, Mum.
  W: It’s great. Why do you want to be an astronaut?
  M: Because I think it must be interesting to watch Earth from space.    My heroes are Jing Haipeng and Chen Dong.
  W: You have to be strong and healthy if you want to be an astronaut.
  M: You're right, Mum. So I play football every day to be stronger and   I also know I need to study hard to make my dream come true.
请听一段对话,完成第 8 至第 9 小题。
  W: What are you doing, Sam?
  M: I’m reading a book about inventions. You know, I have to prepare for the science exam. W: Great inventions have changed the world a lot.
  M: Yes. Great inventions make our lives easier and more comfortable than before. W: That’s true. What do you think is the most useful invention?
  M: In my opinion, the computer is the most useful. W: Why do you think so?
  M: Because I can find any information I want on the computer.
请听一段对话,完成第 10 至第 11 小题。
  W: I haven’t seen you for a long time, Tom!
  M: Oh, Lily. It’s you! Yes, I’ve just returned from China. W: In which city did you stay in China?
  M: I stayed in Beijing for three weeks and I spent one week travelling to many other cities. W: Why did you stay in Beijing for three weeks?
  M: I studied language there.
  W: That must be an unforgettable experience. By the way, where did you stay in Beijing? M: I stayed in a local home. So I had to talk with the family in Chinese every day.
  W: Sounds great! Maybe you can teach me some. M: No problem.
请听一段对话,完成第 12 至第 13 小题。
  M: Hello, this is Tony speaking. Is that Ann speaking?
 
  W: Yes.
  M: I didn’t see you at school today. Miss Green said you had a terrible cold. How do you feel now?
  W: Much better. But the doctor said I had to stay in bed at least three days.
  M: Take care of yourself. Take light food and have enough sleep, and you’ll soon get well. W: Thanks, I will. But staying at home all day is really boring.
  M: Yeah, but you must have a good rest. I’ll bring you some film CDs after school tomorrow. W: Great! Thanks!
  M: My pleasure. See you tomorrow. W: See you.

请听一段独白,完成第 14 至第 15 小题。
  Good morning, boys and girls. I’m Mr. Smith. I’ll introduce some safety rules to you. It is very important for you to keep safe at school.
First, in your PE lesson, you may get hurt. When you do all kinds of sports on the playground, you should be careful all the time and do what your teacher tells you to do. On the other hand, you should spend a few minutes doing warm-up activities at the beginning of each PE lesson. Don’t forget to drink some water after your sports. It’s good for your health.
Second, let’s talk about classroom safety. Don’t take the things like knives, scissors to school.
  They may hurt yourself or your classmates when you are using them in your classroom.
  Finally, when something dangerous happens, please keep calm and follow the instructions of your teachers. Don’t run or you may fall down. If there is a big fire or smoke at school, move near the floor with wet cloth over your mouth and walk on the right side to get out of the building quickly. Don’t use the lift in a fire.
  Above all, it is very important to keep the three safety rules in your minds. If necessary, practice them with the help of your teachers. Thank you for listening.
三、听对话,记录关键信息。本段对话你将听两遍。
  W: Come in! Welcome to the Teenager Volunteer Club. Take a seat, please. Now, your name? M: Tom Baker. T-O-M, Tom. B-A-K-E-R, Baker.
  W: OK, Tom. My name is Susan, and I’m going to ask you some questions.                                    W:How old are you, Tom?

  M: Fifteen.
  W: And what volunteer work would you like to do? M: I want to work as a dog walker.
  W: Now we have two working periods. That’s nine to eleven on Saturday morning or three to five on Sunday afternoon.
  M: I’d like to work on Sunday afternoon. I’m free every Sunday. W: That’s OK, Tom. Can you tell me if you have any experiences?
  M: Well, I worked in an Animal Helper to look after the animals for 3 months.
 
  W: That’s great! May I know your phone number? M: It’s 9657432.
  W: Got it! Thanks for coming, Tom. Hope to see you again. M: Thank you.

听力测试到此结束,请同学们继续完成其它试题。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ⅰ. 单项选择。

( )1. The final exam is coming. All the students are busy getting ready   it.

A. to B. at C. for D. with

( )2. young trees have been planted along the north of China these years.

A. Million of B. Millions of

C. Several millions D. Millions

( )3. More sheep by the farmer since two months ago.

A. was sold B. were sold

C. has been sold D. have been sold

( )4. We hope the students will go there .

A. as quickly as possible B. as soon as they will

C. as possible D. as quick as they can

( )5. This kind of paper is wood.

A. made into B. made from C. made of D. made up of

( )6. We that the meeting had been put off.

A. were told B. told C. tell him D. are told

( )7. he didn’t help me find my lost wallet, I thanked him all the same.

A. Even B. Even though C. Because D. Since

( )8. China is playing an important role the development of economy.

A. by B. in C. with D. because

( )9.—Do you think he will win the first prize in the match?

A. I hope so. B. I hope not.

C. I don’t hope. D. I’m not hope.

( )10. They didn’t do it by themselves instead of Uncle Wang for help.

A. ask B. asking C. to ask D. asked

( )11. Xiao Ming will go to Beijing for a visit. I him a good trip.

A. hope; to have B. hope; have C. wish; to have D. wish; have

( )12.—Can you tell me the difference American English and British English?

—It’s a pleasure.

A. between B. among C. during D. and

( )13. He about three thousand words in the past three years.

A. has learned B. learned C. was learning D. had learned

( )14. The little boy is sleeping. You make noise here.

A. had better not to B. would better not

C. had better not D. would better

( )15. He feels like the Internet day and night. Tell him not to do it again.

A. search B. to search C. searching D. searches

( )16. There are so many kinds of radios in the shop. I can’t decide .

A. to buy what B. to buy which

C. what to buy D. which to buy

( )17. Remember the post office and buy some stamps for me, won’t you?

A. to go B. going C. to going to D. to go to

( )18. The old man always made us him in the fields.

A. help; working B. to help; to work

C. help; to work D. helping; work

( )19. When to go for a holiday yet.

A. has not been decided B. have not been decided

C. are not decided D. isn’t being decided

( )20. This pair of trousers silk and cotton.

A. is made of B. are made of

C. is made from D. are made from

Ⅱ. 词汇。

  用方框中所给词的适当形式填空。

difficulty, master, position, different, hungry,

dare, insist, industry, method, retell

1. With the development of , the pollution is becoming one of the most serious problems in our country.

2. We shouldn’t be afraid of . Instead, we must face it with confidence, try our best to solve them.

3. As a student, you must study hard and scientific technology to make contributions to our country.

4. Learning a kind of language, we should not only learn its grammar, pronunciation, but also master the learning .

5. Wherever you are, we can use GPS to find out your actual .

6. The English teacher asked Wang Tao to read the passage again and again and it.

7. Tom is so that he has to stop to have something to eat.

8. Compare the two words carefully, then tell me their .

9. If you on trying out your ideas, I think you can succeed.

10. Tom didn’t pass the exam again. He doesn’t to tell his parents the truth.

Ⅲ. 根据汉语意思提示完成句子。

1. 我决定在网上订购一个数码相机,那样就可以邮寄给他。

I decided a digital camera

so that it could to her.

2. 近五年来,西昌已经发射了几颗人造卫星。

Several man-made satellites up in Xichang in the last five years.

3. 尽管学英语常花费好多时间,但我认为学习它还是有用途的。

Though a lot of time. I think it

Learn English well.

4. 如今在中国越来越多的人开始学外语。

Now people in China begin to learn foreign languages.

5. 十年内,中国将建造一个太空站。

A space station in ten years.

Ⅳ. 情景交际。

  选择适当的句子补全对话。

The girl(G) has talked with some foreign teachers at the English corner. Now she is telling her English teacher (T) about it.

G: I’ve just been to the English corner.

T: Oh. 1 Did you talk with Ben and Andy?

G: 2 And I’m not sure if they understand me.

T: No problem. You have had a good start.

G: But I’m afraid of making mistakes when I speak.

T: 3 Be confident of yourself.

G: But do you think they like to talk with us beginners?

T: 4

G:. Well, I’m still not so confident. You know my pronunciation is poor.

T: 5 Try to talk with them as much as possible

G: All right. Thank you, sir.

A. That’s great.

B. That’s a really bad excuse.

C. We all learn from mistakes, don’t we?

D. No, it isn’t.

E. Only a few words.

F. Sure, sometimes they do.

G.. Yes. Unless they’re busy.

Ⅴ. 任务型阅读。

At present, Beijingers are all trying to do something for the Olympic Games. They think it will be awkward(尴尬) if they are not able to speak English when many foreigners come to Beijing in 2008. Beijing’s successful bid(申办)for the Olympic Games has stirred up(激励) the residents’ enthusiasm(热情)in learning English. Now the 100,000 civil servants(公务员)in government departments are taking the lead(带头)to learn, each of the 40,000 police has been use English in their service, English signs can be seen at airports, streets, bus stops, parks, museums and exhibition halls.

In a sense(在某种意义上), learning English has become an important part of Beijing residents’ life in their spare time.

  根据短文内容,回答下列问题。

1. What has stirred up the residents’ enthusiasm in learning English?

2. What are Beijingers trying to do for the Olympic Games?

3. What’s the meaning of “residents” in this passage?

4. In which year will the Olympic Games be held in Beijing?

5. If a foreign friend comes to a park in Beijing, will he know the name of the park? Why?

Ⅵ. 完形填空。

Do you like to go camping(野营)? Do you know how to start a fire? If you don’t know how to start a fire, you 1 your food, and can’t keep yourselves 2 .

Long long ago, people didn’t know how to start fires. They probably started fires from lightening(闪电). But they had to 3 the lightening fire burning, for there was 4 to start it again.

They 5 out hitting two stones together could make a spark(火花). The spark could set dry leaves on fire. They could start this kind of fire again if it went out.

Then people also learned to make a fire by rubbing(摩擦) two stick together. They made a hole on a large stick and put a 6 stick into the hole. And then they turned the stick again and again. 7 a few minutes they started a fire.

About two hundred years ago. People began to 8 matches (火柴). One early match looked 9 the match we used today. The match gave people a 10 way to start a fire. Today people are 11 finding new ways to start fires. One of the new ways to start a fire is to use an electronic fire starter(电子打火器). Now you can 12 matches and electronic fire starters at shops. Of course an electronic fire starter is more expensive than 13 . 14 it is useful.

After people learned to make fires, their lives became 15 .

( )1.A. can cook B. can eat C. can’t cook D. can’t eat

( )2.A. quiet B. full C. hot D. warm

( )3.A. ask B. keep C. let D. make

( )4.A. no way B. no idea C. a way D. an idea

( )5.A. took B. found C. looked D. heard

( )6.A. larger B. large C. smaller D. smallest

( )7.A. After B. Before C. When D. For

( )8.A. invented B. do C. make D. used

( )9.A. up B. different C. the same D. like

( )10.A. quick and easy B. slow and difficult

C. new and interesting D. important and clever

( )11.A. always B. already C. even D. still

( )12.A. sell B. buy C. see D. find

( )13.A. a match B. a box of match

C. a box of matches D. a box matches

( )14.A. so B. and C. but D. because

( )15.A. harder and harder B. easier and easier

C. longer and longer D. happier and happier

Ⅶ. 阅读理解。

(A)

Many people like to search the Internet. Exploring the Internet is one of the most important activities of the day. The Internet brings the outside world closer to people’s homes. Some people say the world is smaller than before because of the Internet.

What’s going on in other countries? How do people live in places far away? Is there a good sports game somewhere? What’s the life like in the deepest part of sea? If you want to answer all these questions, just come to the Internet. Of course, people can also learn through reading or listening to the radio. But with the Internet they can learn better and more easily. A lot of information can be collected at a great speed.

Can we go shopping without leaving home? Can we see a doctor without going to the hospital? Can we study without going to school? Can we draw money without going to bank? All these things seemed to be impossible, but now they have become quite possible.

The Internet helps us open our eyes. The Internet also helps open our minds. The Internet often gives us new ideas. In a word, it helps us in many ways. Great changes have taken place in our life since the appearance of the Internet.

  根据短文内容,选择正确答案。

( )1. Some people say the world is smaller than before because

.

A. all people like to search the Internet

B. the Internet makes the search smaller in size

C. the Internet brings the outside world closer to them

D. exploring the Internet is one of the most important

activities of the day

( )2. The sentence “The Internet also helps us open our minds.”

Means .

A. the Internet is new to us

B. something is wrong with our minds

C. our minds can be opened only by the Internet

D. we can learn more with the help of the Internet

( )3. We can’t through the Internet.

A. know a good sports match somewhere

B. cook the meal

C. know a lot of information

D. see a doctor and study all kinds of subjects

( )4. This passage has told us .

A. it’s helpful to explore the Internet

B. not to explore the Internet any more

C. to stop reading to explore the Internet

D. students should not explore the Internet at any time

( )5. Which of the following sentences is not true?

A. The Internet can get the information faster than reading.

B. Without leaving home, we can get the money from the bank

by radio.

C. People can learn better and more through the Internet.

D. People often learn a lot of new ideas from the Internet.

(B)

A: Recently, the word “clone” appeared very often in the newspapers. Do you know its meaning?

B: Not exactly, I read a report in yesterday’s newspaper. It said there was a Scottish Dolly. It was the first time that a cloned lamb had been made from an adult(成年的)sheep.

A: Actually, the word “clone” means to produce the “same” animal by taking cells(细胞)from an adult one, I think, if we know how to do cloning, we need only keep a small number of sheep, cows or horses.

B: There’s more to it. Recently there have been some people who ever want to clone humans.

A: It seems interesting. But do you think it is possible to do that?

B: No, I don’t think so. First I think we cannot clone a dead person, because the cells in his body are dead already.

A: Then we can clone a living person?

B: Again no! You might clone yourself one after another, but it is only a replica(复制品), not real you. It is only something, not a human.

A: Now, you mean that a real human can speak, think and create, and these abilities cannot be cloned?

B: True enough! I think the main purpose of Dr. Lan Wilmut, the “father” of Dolly, is to make better animals. It has nothing to do with human cloning.

  根据对话内容,选择正确答案。

( )1. According to the dialog, the word “clone” often appeared

.

A. in the newspaper B. on TV

C. in the magazines D. over the radio

( )2. What does the word “clone” mean? It means .

A. to give birth to new life

B. to make a new thing

C. to make the “same” living thing by taking cells from an adult one

D. to make something new

( )3. The scientist who has cloned a lamb successfully is from .

A. America B. Scotland C. Japan D. Russia

( )4. Dolly was the name of .

A. an adult sheep B. a person who did cloning

C. a replica D. a lamb that was cloned recently

( )5. Humans can’t be cloned because .

A. the abilities of thoughts and creativity(创造)of human can’t be cloned

B. scientists are not able to do that

C. people don’t agree on human cloning

D. there aren’t better labs

(C)

Paper was not made in southern Europe until the year of 1100.Thouth Scandinavia now makes a great deal of the world’s paper, it had not begun to make it until 1500. It was a German named Schaeffer who found out that one could make paper from wood. After that, forest countries, such as Canada, Sweden, Norway, Finland and the United States, became important in paper making. Today in Finland, for example, no industry is bigger than the forest industry. And the paper industry is the most important part of it.

Modern paper-making machines are very big, and they make paper very fast. The biggest machines can make a piece of paper 750 meters long and six meters wide in one minute.

When we think of paper, we think of newspapers, books, letters,

envelopes(信封), and writing paper. But there are many other uses. Each year, more and more things are made of paper. We have had paper cups, plates, and dishes for a long time. But now we hear that chairs, a tables and even beds can be made of paper. The newest thing made of paper in the world may be a paper house. It is not a small house for children to play in, but a real, big house for people to live in. it is not expensive. You can put up a paper house yourself in a few hours, and you can use it for about 5 years.

  根据短文内容,选择正确答案。

( )1. When was paper made in Europe?

A. The year 1500. B. The year 1400.

C. The year 1200. D. The year 1100.

( )2. found out that paper can be made from wood.

A. A Canadian B. An American

C. A German D. A Chinese

( )3. In with country is the forest industry the biggest industry?

A. Finland. B. Sweden.

C. Norway. D. The Untied States.

( )4. How long can be the biggest modern paper-making machines make a piece of paper 750 meters long and six meters wide?

A. In a day. B. In an hour.

C. In a minute. D. In a second.

( )5. What can be made of paper?

A. Paper cups. B. Plates, dishes.

C. Chairs, tables, beds and houses. D. All of above.

Ⅷ. 书面表达。

  三班的同学进行了一场有关英语学习的讨论。 讨论的题目是:学习英语要不要从儿童时期开始?请你根据下表中的提示写一篇短文,介绍讨论情况。

  一些同学认为

1.应从儿童时期开始学习英语。

2.儿童时期记忆力好,可以记住很

  多单词。

3.能为以后的英语打下坚实的基础。 另一些同学

1.不应从儿童时期开始学习英语

2.儿童时期既要学习汉语拼音又要学英语,易混淆。

3.会影响汉语和今后的英语学习。

  讨论未取得一致的意见。

  注意:1.文章的起始句已给出。

2.词数:100左右(不包括已给出的其始句)

3.参考词汇: 打下基础:lay a solid foundation 汉语拼音:Chinese pinyin混淆:mix up

The students of class 3 had a discussion about whether it is necessary to start learning English from childhood.

  参考答案:

Ⅰ. 1. C 2. B 3. D 4. A 5. B 6. A 7. B 8. C 9. A 10. B 11. C

12. A 13. A 14. C 15. C 16. D 17. D 18. C 19. A 20. A

Ⅱ. 1. industry 2. difficulties 3. master 4. methods 5. position

6. retell 7. hungry 8. differences 9. insist 10. dare

Ⅲ. 1. to book; on line; be sent 2. have been sent 3. it takes; is useful to

4. more and more 5. will be built

Ⅳ. 1—5 A E C G B

Ⅴ. 1. Beijing’s successful bid for the Olympic Games.

2. They are learning to speak English.

3. The people who live in Beijing.

4. 2008.

5. Yes, because there are English signs in the park.

Ⅵ. 1. C 2. D 3. B 4. A 5. B 6. C 7. A 8. C 9. D 10. A

Ⅶ. (A) 1. C 2. D 3. B 4. A 5. B

(B) 1. A 2. C 3. B 4. D 5. A

(C) 1. D 2. C 3. A 4. C 5. D

Ⅷ.

The students of Class had a discussion about whether it is necessary to start learning English from childhood. Some of them think that English learning should start from childhood. As little boys and girls have a very good memory, they can learn a lot of English words by heart. This will help them lay a solid foundation for their future English learning. But others do not agree. Young children have to learn Chinese pinyin at school. If they study Chinese pinyin and English at the same time, it will do a lot of harm not only to their Chinese learning but also to their future English learning. In short, the students have not arrived at any agreement yet.

 

更多中考补习相关问题呢,请咨询:400-6678-985

返回首页/返回栏目/相关搜索


友情链接: 自考本科 中小学生学能夏令营 BIM培训 学大教育一对一辅导 小升初简历 北京画室 PSONE艺术留学 郑州高铁学校 达内培训 培训机构加盟 新加坡留学 企业总裁班 人力资源培训 河南嵩山少林寺武校 北大青鸟学校 上海托福培训 广州龙文教育 美国留学 幼儿早教加盟 长沙会计培训班 名称成都铁路学校 天津中公考研网 初中语文 新学分 艾方教育